Groep 5 6

Op maandag tot en met woensdag werkt juf Marije Bootsma met de groep. Op donderdag en vrijdag is dat juf Ingrid Kram.

Sinterklaas vieren in groep 5/6

20160408 143348

Over de tong

Je tong moet vaak wennen aan smaken. Daarom is het leuk om te proeven van een product. Misschien vond je witlof vroeger bitter. Je proeft nog een keer en dan valt het best wel mee. Het kan zelfs zo zijn dat je witlof op een gegeven moment lekker vindt. Groep 5/6 heeft allemaal proefjes met de smaken zoet, zuur, bitter, zout en umami gedaan. Om aan smaken te wennen kun je een product mixen met wat je wel lekker vindt. De meeste kinderen vinden witlof niet zo lekker, maar met appel of banaan erbij heerlijk.
Deze proefjes horen bij het lespakket eet het beter. De Utskoat vindt het belangrijk om kinderen in aanraking te brengen met gezonde voeding.

Over de tong

Toneelspelen groep 5 en 6