Groep 7 8

Juf Ingrid van der Molen is leerkracht van groep 7/8.

Scool on Wheels

In samenwerking met Sport Fryslân, Fonds Gehandicapten Sport en Buurtsportcoach Tinie hebben de kinderen van groep 7/8 van zowel De Bonkelder en De Utskoat kennisgemaakt met sporten met een beperking. (S)cool on Wheels docent Rob Boskeljon heeft een interessante theorieles gegeven, waarna de kinderen het zelf mochten proberen. Het was zeer geslaagd en erg leuk om dit met De Bonkelder samen te doen.

Scool on Wheels

20160404 143823 resized

Bewegen op het water

Het project 'Bewegen op het water' wordt aangeboden door de buurtsportcoaches in samenwerking met watersportverenigingen in Friesland. De Utskoat heeft afgelopen maandag een indoor les gehad. De kinderen ervaren dan hoe het voelt om te bewegen op het water met een zeilbootje, op een surfplank (suppen en windsurfen) en in een kano. Op 23 mei volgt de outdoor les en daar hebben we heel veel zin in!!

Bewegen op het water

20160318 091238 resized

Technics4U

Vrijdag 18 maart zijn we naar het Nordwin College in Sneek geweest. Hier werd de manifestatie Technics4U gehouden. Er was veel over techniek te leren. Ze hebben een ventilator op zonne-energie gemaakt en Anke heeft zelfs haar eerste auto gewonnen met een kennisquiz. Na afloop kreeg iedereen een gereedschapskoffertje met waardebonnen mee. Hiermee werden ze uitgenodigd om op zaterdag 19 maart verschillende bedrijven te bezoeken en rondleidingen mee te maken. Het hele gezin was welkom.

Technics4U

20160317 145223 resized

Bouwbedrijf Heeringa

In het kader van het project ‘Bouwen in de Bouw’ is groep 7/8 op 17 maart naar bouwbedrijf Heeringa geweest. De leerlingen hebben daar een presentatie gehad van meneer Heeringa en een film gekeken over hoe een huis wordt gebouwd. Ook mochten ze zelf een boekensteun maken en meten met meetapparatuur. Het was erg leuk en ontzettend leerzaam.

Bezoek Bouwbedrijf Heeringa

Toneelspelen groep 7 en 8

foto groep 7 en 8

Eigengemaakte bootjes laten varen bij het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek.

18 februari 2016

20160119 151408 resized 1

Hoe leuk is leren in groep 7 & 8!

Door combinatie van begrijpend lezen, techniek, inzicht en samenwerken hebben de leerlingen een eigen ballonwagen gemaakt. Door de eigen lucht uit de ballon kan deze echt rijden. Samen hebben ze ontdekt waarom de ene wagen sneller rijdt dan de andere.

Schaatsen 2015