Floralia “Kom Erbij!”

• 12 oktober 2018
20181012 165654

Op vrijdag 12 oktober vierde De Utskoat haar jaarlijkse Floraliafeest. Dit keer stond de avond in het teken van het thema van de Kinderboekenweek “Kom Erbij!” De opening van het feest vond plaats op het plein. Muziekvereniging Nij Libben haalde de bezoekers met haar muzikale klanken binnen, waarna alle kinderen onder leiding van Esther Metzlar de openingsdans lieten zien op het nummer “Kom Erbij” van Kinderen voor Kinderen.

Vervolgens werd iedereen door locatieleidster Ingrid Kram welkom geheten en uitgenodigd om het feest in school verder te vieren.

Binnen waren alle ruimtes feestelijk versierd. In de lokalen waren verschillende spelletjes te doen, waaronder touwtje-trek en grabbelen. Kinderen konden hun nagels laten lakken door oud-leerlingen van de school of zich laten schminken. Verder waren alle verenigingen in Witmarsum uitgenodigd om hun vereniging onder de aandacht te brengen. Janny Yntema van Loopgroep Witmarsum en Esther Metzlar van Fysio Witmarsum waren aanwezig en gaven loop- en dansclinics. De kaatsvereniging had een wedstrijdje darten georganiseerd en de voetbalvereniging had een quiz samengesteld, waarbij men op oude archieffoto’s voetballers moest herkennen, dit waren voornamelijk ouders van kinderen op school.

Daarnaast hebben alle kinderen met hun klas een voorstelling laten zien. Complimenten voor alle kinderen en hun juffen, hoe zij er weer voor gezorgd hebben het publiek iets bijzonders te laten zien. Alle voorstellingen hadden als thema “Kom Erbij”en elke groep heeft dit weer op zijn eigen manier in de voorstelling verwerkt, zoals d.m.v. speeddates een speelvriendje zoeken bij de jongere groepen, tot ruzie op het plein oplossen bij de oudere groepen. In elke voorstelling kwam het thema goed naar voren en werd de nadruk gelegd op het samen zijn en iedereen mag meedoen.

Dit jaar was het ook weer tijd voor de Floralia Ontwerpwedstrijd. Kinderen mochten thuis iets ontwerpen, bouwen, tekenen, knutselen, een gedicht schrijven of bijvoorbeeld een hobby laten zien d.m.v. foto’s. Vele kinderen zijn thuis druk bezig geweest! De ontwerpen werden beoordeeld door een jury, Titia Banga en Tjittie Koopmans. Per combinatiegroep kregen de drie mooiste ontwerpen een medaille. Alle kunstwerken waren tijdens het feest tentoongesteld in de Patio. Ook voor de jongen en het meisje die het mooist verkleed waren, was er een prijs.

Tijdens het feest werd er een verloting gehouden, waarbij er weer spectaculaire prijzen werden weggegeven! Dit varieerde van decoratieve prijzen voor volwassenen, speelgoed en spelletjes voor kinderen en een aantal prijzen in de vorm van een tegoedbon, workshop of clinic. Alle prijzen zijn aangeboden door bedrijven in Witmarsum en omstreken. Ook hiervoor weer hartelijk bedankt!

Een bijzonder moment deze avond was de onthulling van het Mozaïek. Een prachtig kunstwerk samengesteld uit alle schilderijtjes die de leerlingen hadden gemaakt onder begeleiding van Tjittie Koopmans. Een schilderworkshop aangeboden aan beide scholen door Witmarsum 2018 in het kader van de expositie ‘Hobbe Smith thuisgebracht’. Naast de inspirerende schilderworkshop zijn de leerlingen ook naar de expositie geweest. Ze waren erg onder de indruk, vooral van een schilderij van Gert-Jan Veenstra. Dit kunstwerk is dan ook gekozen voor het Mozaïek. Tjittie Koopmans heeft de onthulling verricht.

In het eetcafé konden bezoekers genieten van een hapje en een drankje, zoals lekkere zelfgemaakte taarten, soep, snert, broodjes en verschillende zelfgemaakte zoete en hartige creaties. We willen alle ouders ook weer bedanken voor de verrassende lekkernijen dit jaar!

Rond zeven uur werd het feest afgerond. We willen het hele team van De Utskoat, alle vrijwilligers en de aanwezige verenigingen bedanken voor hun inzet vóór en tijdens het gezellige feest! We hopen dat u volgend jaar ook weer aanwezig zult zijn tijdens de Floralia!

De Floraliacommissie