MR kleurrijk2

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
De medezeggenschapsraad is het officiële schoolorgaan voor overleg met directie en/of bestuur, ouders en de leerkrachten en richt zich op beleidsmatige zaken. De medezeggenschapsraad kan de directie adviseren bij het nemen van bepaalde besluiten.

Soms kan een besluit alleen maar worden genomen wanneer de medezeggenschapsraad daarmee akkoord gaat. De bevoegdheden zijn vastgelegd in de wet. De MR biedt ouders en personeelsleden de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de school en de kwaliteit van het onderwijs.

De MR op onze school bestaat uit zes leden: drie ouders en drie leerkrachten. De ouderleden hebben zitting voor een periode van vier jaar en zijn herkiesbaar, zolang ze kinderen op school hebben. De personeelsleden in de medezeggenschapsraad zijn eveneens om de vier jaar aftredend en herkiesbaar.

• Het verslag van de medezeggenschapsraad van schooljaar 2015-2016 leest u hier.

Leden medezeggenschapsraad:

Oudergeleding:

Personeelsgeleding:

Openbare vergadering
Ouders en personeel kunnen onderwerpen aandragen door contact op te nemen met één van de leden van de MR. De ouderraad en de medezeggenschapsraad vergaderen gezamenlijk.

OMR
Elke school wordt vertegenwoordigd door ouders en leerkrachten in de Onderwijsteam-MR (OMR OT3). De OMR vergadert drie à vier keer per jaar over onderwerpen die het hele onderwijsteam van de vier scholen: De Opslach Arum, De Populier Makkum, It Leech Pingjum en De Utskoat Witmarsum aangaan.

GMR
Er is ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad die alle scholen van Gearhing vertegenwoordigt, en die onze MR kan adviseren, en door onze MR gevraagd en ongevraagd van advies kan worden voorzien. Johannes Krol (johanneskrol@hotmail.com) zit namens onze school in de GMR. Voor meer informatie en de notulen van de GMR klikt u hier.

Vergaderingen van MR, OMR en GMR zijn openbaar.