Groep 5/6

pexels jessica lewis 4022332

Leerkrachten: juf Michelle Lankreijer en juf Ingrid Kram

Juni 2021 - Hoi!

Ekspedysje Wytmarsum heeft groep 8 geïnterviewd voor hun programma Hoi! Bekijk hieronder de uitzending.

Juni 2021: regionale kaatswedstrijden Franeker

Sem en Jan Willem hebben voor school meegedaan aan de regionale kaatswedstrijden in Franeker. Ze hebben het heel knap gedaan. Volgend jaar doen ze zeker weer mee!

Regionale kaatswedstrijden Franeker

Mei 2021: foto’s opnames Hoi!

Ekspedysje Wytmarsum heeft groep 8 geïnterviewd voor hun programma Hoi! Deze uitzending is vanaf 4 juni te bekijken. Hier alvast een paar foto’s van het interview

Foto’s opnames Hoi!

Verkeersdiploma

Woensdag 15 mei hebben de kinderen van groep 7 & 8 deelgenomen aan het onderdeel fietsen van het Verkeersdiploma. Onder begeleiding van Sybolt, Anja en Jelliena en de leerkracht zijn de kinderen naar Bolsward gefietst. Hier hebben ze in groepjes van 2 of 3 kinderen een route afgelegd. Langs de route waren controleposten om de kinderen te controleren op een juiste deelname aan het verkeer. Best spannend, maar iedereen is geslaagd!

Verkeersdiploma

20190304 202257

Voorleeskampioenschap

Onze voorleeskampioen Minthe de Vries heeft onze school verdedigd bij het regionale voorleeskampioenschap Sùdwest Fryslân. Deze werd gehouden op maandag 5 maart in de bibliotheek in Bolsward.
En wat heeft Minthe het goed gedaan. Met een heldere stem heeft ze heel mooi voorgelezen. Het publiek en de jury waren onder de indruk. Helaas gaat ze niet door naar de finale, maar de school, klasgenoten en juffen zijn heel trots op haar!

20190307 164029

Jeugd E.H.B.O.

Groep 7 & 8 heeft de na wekenlang oefenen hun diploma Jeugd-EHBO behaald. De lessen werden gegeven door Heleen Appelman en dat heeft ze erg goed gedaan. Kinderen waren allemaal gemotiveerd en hebben met plezier veel geleerd. Iedereen weet nu te handelen bij verwondingen.

Bosdag 2018

 Bosdag 2018

11 oktober is groep 7/8 het Flietsterbosk in geweest. Hier hebben ze de biodiversiteit onderzocht met Donna van GroendDoen NME. Met boswachter Hanneke van natuurmonumenten hebben de kinderen bomen gezaagd en takken geknipt om ruimte te maken voor nieuwe natuur. Naast dat het leerzaam en nuttig was, was het vooral erg fijn om een dag in het bos te zijn.

Rondleiding brandweer Witmarsum

Moestuin Menno Simons

20180605 113728

Rollator wassen AylvaState

Kinderen van groep 7/8 hebben vandaag bewoners van AylvaState verrast met een rolstoel- of rollatorwasbeurt. Dit was erg gezellig om te doen, er zijn mooie verhalen gehoord van de bewoners en er werd flink gepoetst!
Zeker weer voor herhaling vatbaar!!

Rollatorwasstraat AylvaState