Sinterklaasfeest!

• 05 december 2018

Sinterklaas komt op de trekker naar de scholen De Bonkelder en De Utskoat in Witmarsum.

Alle kinderen staan met een kloppend hart op de Sint te wachten.
Eerst kwamen er 2 pieten op de skelter met cadeaus.
Toen eindelijk ……. De Sint op de trekker.
Natuurlijk zongen alle kinderen uit volle borst ook het lied “De Sint wil een trekker”.

De Sint ging eerst naar De Bonkelder. Groep 1 en 2 gingen bij ons nog even lekker spelen in de klas. Groep 3-4 deden allerlei sinterklaasspelletjes. Pietenplaatjes ruilen, pepernoten dobbelen, een schoorsteen van kapla bouwen en de bee-bots mochten het weggetje naar de pietenplaatjes zoeken.

Om 10:30 uur gingen alle kinderen van de groepen 1 tot en met 4 naar de kleuterklas waar Sinterklaas met zijn pieten kwam. Geweldig!
Er waren heel veel kinderen die wel iets voor Sint en zijn pieten wilde doen. Zingen met een groepje of alleen, dansen met de hele groep of samen. Het was één groot feest. Er was zelfs een schrijfster uit groep 4 die een Sinterklaasverhaal had bedacht over Sinterklaas die spoorloos verdwenen was.
Spannend, maar gelukkig kwam het allemaal goed.

Daarna mocht iedereen het cadeau bij Sinterklaas en zijn pieten ophalen.

Bedankt Sinterklaas en pieten dat jullie weer bij ons op school zijn geweest en voor al die mooie cadeautjes.