Drum 4 Fun

• 28 februari 2019

Na de voorjaarsvakantie hadden we op De Utskoat een projectweek.
Het thema dit jaar was Afrika. De gehele week hebben de kinderen hard gewerkt om de school mooi te versieren in dit thema en dat is goed geslaagd!
Voor de vakantie hebben alle leerlingen een schildersworkshop gehad van kunstenares Tjittie Koopmans waarbij de kinderen een schilderij hebben gemaakt in het thema Afrika. Deze schilderijen zijn te bewonderen in de school. De workshops waren zeer geslaagd!
Donderdag 28 februari stond helemaal in het teken van het project. In de gymzaal van Witmarsum kregen we namelijk allemaal een workshop djembé spelen en in de middag hebben de kinderen een voorstelling gegeven aan de ouders, pakes en beppes en andere belangstellenden.
Wat was het een geslaagde dag! De kleuters hebben getrommeld op verschillende liedjes, zoals 'De wielen van de bus die draaien rond', de middenbouw leerde een ritme spelen op de djembé's en ze mochten dansen op de muziek.
De bovenbouw speelde op allerlei Afrikaanse muziekinstrumenten en ze hadden een prachtige dans ingestudeerd.
Met elkaar hebben de kinderen er een prachtige en swingende show van gemaakt!
De kinderen hebben het fantastisch gedaan, het was een groot succes! Wij hebben genoten!